Продукти:
600 г. пилешки гърди
3 жълтъка
3-4 с. л. брашно
2 ск. чесън
лимонов сок
Приготвяне:
- Пилешките гърди се сваряват и се нарязват.
- В сгорещена мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона до желаната гъстота. Маха се от огъня за 1-2 минути.
- Жълтъците се разбиват с малко вода,част от соса и се изсипват на тънка струя в тенджерата.
- Полученият сос се слага отново на котлона при непрекъснато разбъркване.
- Добавя се свареното месо, пасираният чесън, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.
- Оставя се да заври и се снема от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар