вторник, 15 август 2017 г.

Задушени бутчета със зеленчуци




Продукти:

2 бутчета от черно петле
250 г. бейби моркови
150 г. маслини
1 стрък селъри
1 зелена чушка
6-7 гл. арпаджик
3 ск. чесън
100 мл. бяло вино
бульон
1 ч. л. провансалски подправки
черен пипер
сол

Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина се запържват бутчетата и се отцеждат.
  • В същата мазнина се последователо се запържва арпаджика, нарязаната чушка, чесън, селъри и морковите.
  • Месото се връща добавят се маслините и се налива виното и бульон, колкото да покрие продуктите.
  • Поръсва се с провансалските подправки, сол на вкус и се задушава на тих огън до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар