Продукти:
за тестото:
2 ч. ч. бял царевичен грис
2 1/2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол
за плънката:
200 г. кайма
2 сварени картофа
1/2 гл. лук
1 настърган домат
2 ск. чесън
1 с. л. паста от сухи люти чушки
1 жълто ахи
магданоз
черен пипер
кимион
риган
Приготвяне:
- В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
- В тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се при непрекъснато разбъркване каймата и жълтото ахи.
- Прибавя се обеленият и настърган домат, пастата от чушки и се оставя да се задуши няколко минути.
- Накрая се добавят нарязаните на кубчета картофи, подправките и сол на вкус.
- Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
- Пекат се върху нагорещен леко намазнен тиган по 5 минути от всяка страна.
- Питките се разрязват през средата и се пълнят с плънката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар