петък, 11 август 2017 г.

Царевични питки- арепас



Продукти:

за тестото:


2 ч. ч. бял царевичен грис

2 1/2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол

за плънката:


200 г. кайма

2 сварени картофа
1/2 гл. лук
1 настърган домат
2 ск. чесън
1 с. л. паста от сухи люти чушки
1 жълто ахи
магданоз
черен пипер
кимион
риган

Приготвяне:


  • В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
  • В тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавят се при непрекъснато разбъркване каймата и жълтото ахи.
  • Прибавя се обеленият и настърган домат, пастата от чушки и се оставя да се задуши няколко минути.
  • Накрая се добавят нарязаните на кубчета картофи, подправките и сол на вкус.
  • Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
  • Пекат се върху нагорещен леко намазнен тиган по 5 минути от всяка страна.
  • Питките се разрязват през средата и се пълнят с плънката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар