вторник, 15 август 2017 г.

Паста с тиквички и лимон



Продукти:

250 г. паста
1 тиквичка
настъргана кора от 1/2 лимон
1-2 ск. чесън
4-5 с. л. галета
зехтин
50 г. пекорино

Приготвяне:

  • Пастата се сварява в тенджера с подсолена вряща вода, без да се слага капак.
  • Измива се под течаща студена вода и се изцежда.
  • Тиквичката се измива, нарязва се на кубчета и се запържва заедно с чесъна за кратко в сгорещен зехтин.
  • В същата мазнина се запържва лимоновата кора и галетата.
  • В купа се смесва пастата с останалите продукти, разбърква се и се поръсва с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар