Продукти:
4 морски таралежа
1/4 гл. лук
2 с. л. настъргани моркови
1 с. л. брашно
220 мл. прясно мляко
50 мл. бяло вино
галета
магданоз
1 с. л. краве масло
Приготвяне:
- С кухненска ножица се изрязва долната част на черупката на таралежите.
- С помощта на малка лъжичка се изваждат ядките, а черупките се измиват и запазват.
- В тиган с малко зехтин се запържва нарязаният на ситно лук, докато стане прозрачен.
- Добавят се морковите, няколко секунди след това бялото вино и се разбърква, докато алкохола се редуцира.
- Прибавят се ядките от таралежите и се запържва за кратко.
- Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко. Подправя се със сол на вкус.
- С получената смес се пълнят черупките.
- Поръсват се с галета, ситно нарязан магданоз и се слага малко краве масло.
- Пекат се в умерена фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар