Продукти:
250 г. краве масло на стайна температура
200 г. кафява захар
250 г. бяла захар
250 г. фъстъчено масло
2 яйца
570 г. брашно
1 ч. л. течна ванилия
1 ч. л. сол
15 г. бакпулвер
Приготвяне:
- Кравето масло се разбива с бялата и кафявата захар, докато се получи пухкав крем.
- Едно по едно се добавят яйцата, фъстъченото масло, ванилията и продължава да се разбива до хомогенна смес.
- Добавя се брашното, бакпулвера, солта и се замесва тесто.
- Увива се във фолио и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
- От охладеното тесто се оформят топчета с големината на орех, които се притискат с вилица хоризонтално и след това вертикално, за да се получи решетка.
- Нареждат се в тава, предварително покрита с хартия за печене и се пекат в умерена фурна докато придобият златист цвят.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар