събота, 5 август 2017 г.

Тайландска пилешка супа




Продукти:

2 пилешки бутчета
1 тиквичка
2 с. л. зелена къри паста
2 с. л. рибен сос
2 с. л. кафява захар
400 мл. кокосово мляко
400 мл. вода
1 ч. л. лимонова трева на прах
2 люти чушлета
2 листа от кефир 
2 стръка босилек
зехтин

Приготвяне:

  • В малко малко зехтин се запържва за кратко къри пастата.
  • На умерен огън при непрекъснато разбъркване се добавят се 100 мл. кокосово мляко и нарязаните пилешки бутчета.
  • Изсипва се половината от кокосовото мляко, водата, рибения сос, захарта и се вари 15 минути.
  • Прибавят се листата от кефир, лимоновата трева, нарязаната на по едри кубчета тиквичка и се оставя да се вари още 5-6 минути.
  • Добавя се останалото кокосово мляко, нарязаните на шайби чушлета, босилека, разбърква се добре и се снема от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар