Продукти:
2-3 патладжана
5 печени червени чушки
4 картофа
1 гл. лук
2 ск. чесън
зехтин
черен пипер
магданоз
сол
100 г. кашкавал
за бешамела:
50 г. брашно
50 г. краве масло
600 мл. прясно мляко
Приготвяне:
- Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят 15-20 минути да се отцедят от горчивината. След това се измиват, подсушават се и се изпържват.
- В същата мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
- Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на шайби.
- В тиган се разтопява кравето масло, запържва се брашното и се разрежда с млякото. Соса се посолява и се оставя за поври 6-7 минути на слаб огън, като се бърка непрекъснато.
- В тава се нареждат последователно патладжани, картофи, чушките нарязани на ивици, магданоз, настърган кашкавал и се покрива с останалите патладжани.
- Ястието се залива с бешамела, поръсва се с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар