Продукти:
3 моркова
1 к. л. черно синапено семе
1 к. л. семена от кимион
1/2 к. л. куркума
1/2 к. л. захар
1/2 к. л. сол
1 зелено люто чушле
1 с. л. лимонов сок
олио
Приготвяне:
- В тиган се загрява мазнината на средно висока температура и се запържват за кратко синапеното семе и кимиона.
- Снема се от огъня и при непрекъснато разбъркване се добавя солта, захарта, куркумата и нарязаното чушле.
- Оставя се да се охлади 4-5 минути.
- Сместа се изсипва върху предварително настърганите моркови и се подправя с прясно изцеден лимонов сок.
- Салатата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник минимум 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар