вторник, 29 август 2017 г.

Индийска пикантна салата от моркови



Продукти:

3 моркова
1 к. л. черно синапено семе
1 к. л. семена от кимион
1/2 к. л. куркума
1/2 к. л. захар
1/2 к. л. сол
1 зелено люто чушле
1 с. л. лимонов сок
олио

Приготвяне:

  • В тиган се загрява мазнината на средно висока температура и се запържват за кратко синапеното семе и кимиона.
  • Снема се от огъня и при непрекъснато разбъркване се добавя солта, захарта, куркумата и нарязаното чушле.
  • Оставя се да се охлади 4-5 минути.
  • Сместа се изсипва върху предварително настърганите моркови и се подправя с прясно изцеден лимонов сок.
  • Салатата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник минимум 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар