Продукти:
200 мл. сметана
350 мл. прясно мляко
170 г. захар
2 яйца
2 жълтъка
сол
Приготвяне:
- В тиган с незалепващо покритие се карамелизират 100 г. захар до светло златист цвят.
- Добавя се прясното мляко, сметаната и се разбърква непрекъснато на слаб огън, докато карамела се разтопи.
- Белтъците се разбиват на сняг с една щипка сол.
- На водна баня се разбиват жълтъците с останалата захар и постепенно се добавя млечната смес с карамела. Разбърква се непрекъснато, докато леко се сгъсти.
- Към охладеният крем се добавят разбитите белтъци.
- Сместа се изсипва в подходяща кутия и се слага във фризер за няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар