Продукти:
400 г. пилешки гърди
1/2 гл. лук
1/2 морков
2-3 стръка магданоз
1/2 стрък селъри
50 г. ориз
сока от 1 лимон
3 яйца
Приготвяне:
- Пилешките гърди се слагат в тенджера под налягане заедно с лука, моркова, селърито, магданоза и сол на вкус. Заливат се с 1,5 л. вода и се варят 20 минути.
- Полученият бульон се прецежда и след като заври се прибавя ориза.
- Оставя се да къкри до готовност на ориза.
- Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се добавят жълтъците и сока от лимона.
- Супата се застройва с яйчената смес, връща се на котлона леко да се сгъсти.
- Преди да заври се снема от огъня и се поръсва се със смлян пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар