сряда, 6 юни 2018 г.

Перуански пълнени картофи



Продукти:

1 кг. картофи
200 г. кайма
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3-4 с. л. замразен грах
1/2 морков
3-4 стафиди
1 сварено яйце
2 с. л. пържен домат
5-6 маслини
1/2 ч. л. люти люспи
риган
подправки за месо

за панировката:

брашно
2 яйца

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват, обелват и намачкват.
  • Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
  • В тиган с малко мазнина се запържват лука, моркова и чесъна нарязани на ситно.
  • Добавя се каймата и се разбърква няколко минути, докато се запържи и стане на трохи.
  • Прибавят се нарязаните маслини, яйцето, стафидите, граха, домата, подправките и всичко се задушава още няколко минути. 
  • Взема се част от картофеното пюре и се разстила върху дланта.
  • Отгоре се слага малко от плънката, краищата се затварят и се оформя, като топка или яйце. 
  • Овалват се в брашно, после в разбитите яйца и се пържат в малко мазнина до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар