Продукти:
за тестото:
2 ч. ч. бял царевичен грис
2 1/2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол
за плънката:
зелена салата
лук
домат
бекон
сирене
Приготвяне:
- В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
- Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
- Пържат се в сгорещена мазнина, докато придобият хрупкава златиста коричка.
- След това се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
- Питките се разрязват през средата и се пълнят с плънка по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар