Продукти:
агнешки ребра
зехтин
подправки за месо
мащерка
сол
200 мл. бира
картофи
Приготвяне:
- Ребрата се намазват със зехтин, натриват се със сол, подправките за месо, мащерката и се оставят да се мариноват за няколко часа.
- След това ребрата се почистват от кожата и месото, така че част от косите да се оголят.
- Двата края на ребрата се завръзват със силиконов или памучен конец с месото навътре, така че да се получи формата на корона.
- Оголените ребра се покриват с фолио и короната се слага в намазнена тава.
- Изсипва се бирата, малко вода и се пече в умерена фурна около 20 минути.
- След това в тавата се добавят нарязаните на половинки картофи и се пече до готовност.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар