събота, 9 май 2020 г.

Агнешка корона





Продукти:

агнешки ребра
зехтин
подправки за месо
мащерка
сол
200 мл. бира
картофи

Приготвяне:

  • Ребрата се намазват със зехтин, натриват се със сол, подправките за месо, мащерката и се оставят да се мариноват за няколко часа.
  • След това ребрата се почистват от кожата и месото, така че част от косите да се оголят.
  • Двата края на ребрата се завръзват със силиконов или памучен конец с месото навътре, така че да се получи формата на корона.
  • Оголените ребра се покриват с фолио и короната се слага в намазнена тава.
  • Изсипва се бирата, малко вода и се пече в умерена фурна около 20 минути.
  • След това в тавата се добавят нарязаните на половинки картофи и се пече до готовност.




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар