петък, 15 май 2020 г.

Крокети с печурки и шийтаке



Продукти:

250 г. печурки
3 сушени шийтаке
1/2 гл. лук
1 к. л. сушен чесън
1/2 к. л. гарам масала
черен пипер

за бешамела:

70 г. краве масло
70 г. брашно
500 мл. прясно мляко

за паниране:

брашно
яйце
галета

Приготвяне:


  • Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато омекне.
  • Към него се добавят нарязаните на ситно гъби и се пържат, докато водата се изпари.
  • За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява маслото и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
  • Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Към бешамела се добавя гарам масалата, сушения чесън и гъбите.
  • Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.
  • Сместа се покрива със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
  • Оформят се крокети и се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
  • Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар