Продукти:
250 г. печурки
3 сушени шийтаке
1/2 гл. лук
1 к. л. сушен чесън
1/2 к. л. гарам масала
черен пипер
за бешамела:
70 г. краве масло
70 г. брашно
500 мл. прясно мляко
за паниране:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
- Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато омекне.
- Към него се добавят нарязаните на ситно гъби и се пържат, докато водата се изпари.
- За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява маслото и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
- Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Към бешамела се добавя гарам масалата, сушения чесън и гъбите.
- Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.
- Сместа се покрива със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
- Оформят се крокети и се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
- Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар