Продукти:
4 пилешки гърди
130 мл. вода
3- 4 ск. чесън
150 мл. светъл соев сос
60 мл. оризов оцет
4 с. л. кафява захар
2 с. л. натурално нишесте
1 к. л. настърган джинджифил
1 с. л. мирин
черен пипер
олио
Приготвяне:
- В подходящ съд се слагат обелените скилидки чесън, нишестето, захарта, джинджифила, соевия сос, оцета, мирина, водата и се пасира до получаване на хомогенна смес.
- Пилешките гърди се поръсват с черен пипер и се пържат на силен огън по 4- 5 минути от всяка страна.
- Добавя се соса и се вари на среден огън около 5- 10 минути, като от време на време месото се обръща.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар