Продукти:
600 г. агнешко месо
1 1/2 гл. лук
400 г. нарязан домат от консерва
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. краве масло
олио
1 к. л. червен пипер
подправки за месо
мащерка
джоджен
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки, поръсва се с подправките за месо, джоджена и мащерката и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник.
- Кравето масло се загрява с малко олио и в него се запържва месото.
- В същата мазнина на бавен огън се запържва нарязания на полумеци лук, докато придобие златист цвят.
- Добавят се доматите, доматения концентрат и червения пипер.
- Няколко минути след това се прибавя месото и вода колкото да покрие продуктите.
- Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност.
- Малко преди да се свали от огъня се добавя нарязан на ситно джоджен и мащерка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар