вторник, 5 май 2020 г.

Агнешка кавърма



Продукти:

600 г. агнешко месо
1 1/2 гл. лук
400 г. нарязан домат от консерва
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. краве масло
олио
1 к. л. червен пипер
подправки за месо
мащерка
джоджен

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки, поръсва се с подправките за месо, джоджена и мащерката и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник.
  • Кравето масло се загрява с малко олио и в него се запържва месото.
  • В същата мазнина на бавен огън се запържва нарязания на полумеци лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се доматите, доматения концентрат и червения пипер.
  • Няколко минути след това се прибавя месото и вода колкото да покрие продуктите.
  • Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност.
  • Малко преди да се свали от огъня се добавя нарязан на ситно джоджен и мащерка.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар