Продукти:
2 ч. леща
2 гл. лук
2-3 ск. чесън
2 моркова
2 стръка селъри
4 домата
2 с. л. брашно
1 лимон
100 мл. олио
черен пипер
чубрица
Приготвяне:
- Лещата се измива и се залива с 4- 5 чаши студена вода.
- Добавят се нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, селъри и няколко супени лъжици олио.
- Покрива се с капак и се вари се на тих огън до готовност.
- Сварената леща се прехвърля в тава и се поръсва с чубрица, черен пипер и сол на вкус.
- Залива се с брашното размито в малко студена вода.
- Най- отгоре се нареждат филийките от доматите и обеления лимон.
- Ястието се пече 10 минути в умерена фурна, залива се с останалото олио и се пече още 10-15 минути.
- Плакията се поднася както топла, така и студена, подправена с чесън и оцет.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар