събота, 23 май 2020 г.

Леща плакия




Продукти:

2 ч. леща
2 гл. лук
2-3 ск. чесън
2 моркова
2 стръка селъри
4 домата
2 с. л. брашно
1 лимон
100 мл. олио
черен пипер
чубрица


Приготвяне:

  • Лещата се измива и се залива с 4- 5 чаши студена вода.
  • Добавят се нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, селъри и няколко супени лъжици олио.
  • Покрива се с капак и се вари се на тих огън до готовност.
  • Сварената леща се прехвърля в тава и се поръсва с чубрица, черен пипер и сол на вкус.
  • Залива се с брашното размито в малко студена вода.
  • Най- отгоре се нареждат филийките от доматите и обеления лимон.
  • Ястието се пече 10 минути в умерена фурна, залива се с останалото олио и се пече още 10-15 минути.
  • Плакията се поднася както топла, така и студена, подправена с чесън и оцет.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар