събота, 9 май 2020 г.

Суфле от карфиол



Продукти:

350 г. карфиол
75 г. настърган кашкавал
3 жълтъка
30 г. брашно
50 г. краве масло
300 мл. прясно мляко
4 белтъка
индийско орехче
черен пипер
1 ч. л. вегета

Приготвяне:

  • Карфиола се сварява във вряща подсолена вода.
  • След това се отцежда и се нарязва на ситно.
  • Брашното се запържва в 30 г. краве масло.
  • Добавя се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Прибавя се карфиола, вегетата, индийското орехче и черния пипер и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
  • Оставя се леко да се охлади и се добавят жълтъците, 3 с. л. настърган кашкавал и останалото масло.
  • Белтъците се разбиват на сняг и се добавят внимателно към бешамела с карфиола.
  • Сместа се разпределя в намазнени купички и се поръсват с останалия кашкавал.
  • Пече се на 180°С около 20- 30 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар