Продукти:
350 г. карфиол
75 г. настърган кашкавал
3 жълтъка
30 г. брашно
50 г. краве масло
300 мл. прясно мляко
4 белтъка
индийско орехче
черен пипер
1 ч. л. вегета
Приготвяне:
- Карфиола се сварява във вряща подсолена вода.
- След това се отцежда и се нарязва на ситно.
- Брашното се запържва в 30 г. краве масло.
- Добавя се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавя се карфиола, вегетата, индийското орехче и черния пипер и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
- Оставя се леко да се охлади и се добавят жълтъците, 3 с. л. настърган кашкавал и останалото масло.
- Белтъците се разбиват на сняг и се добавят внимателно към бешамела с карфиола.
- Сместа се разпределя в намазнени купички и се поръсват с останалия кашкавал.
- Пече се на 180°С около 20- 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар