Продукти:
4 парчета особуко
2 гл. лук
4-5 ск. чесън
1 зелена чушка
300 г. печурки
200 мл. бяло вино
магданоз
1 кубче бульон
брашно
зехтин
подправки за месо
Приготвяне:
- Месото се поръсва с подправките, сол на вкус и се оставя да престои в хладилник за 1-2 часа.
- След това се овалва в брашно и се пържи за кратко в сгорещен зехтин.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на едро 3 скилидки чесън, лук и чушка, докато придобият златист цвят.
- Добавят се 100 мл. вино, и след като заври се сваля от огъня и се пасира.
- Месото се слага в тенджера, добавя се пасираната смес, бульона и вода колкото да покрие месото.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън за 1 час и 15 минути, като на половината на времето месото се обръща.
- В загряна мазнина се запържват гъбите с останалият чесън нарязан на ситно.
- Поръсват се с 1 с. л. брашно, сол на вкус, останалото вино, нарязан на ситно магданоз и се разбъркват добре.
- Гъбите се добавят към месото и след 15 минути ястието се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар