Продукти:
200 г. спагети
300 г. кайма
1/ 4 гл. лук
подправки за месо
200 мл. сметана
5 см. праз лук
олио
черен пипер
брашно за овалване
Приготвяне:
- Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, подправките за месо, сол на вкус и се оставя да престои 30- 40 минути в хладилник.
- След това се оформят кюфтенца с голимината на орех, овалват се в брашно и се пържат.
- Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода според указанията на опаковката.
- Праза се задушава в малко олио и вода, докато омекне.
- Добавя се сметаната, черен пипер и сол на вкус и се разбърква няколко минути, докато соса започне да се сгъстява.
- Отцедените спагети се смесват със соса и се сервират с изпържените кюфтенца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар