Продукти:
100 г. вермицели
100 г. кайма
1 ск. чесън
1 к. л. настърган джинджифил
1 стрък пресен лук
1/2 люто чушле
1 с. л. чили олио
2 с. л. светъл соев сос
1 к. л. захар
1 щипка пилешки бульон на гранули
1 к. л. сусамово олио
Приготвяне:
- Вермицелите се накисват в гореща вода според указанието на опаковката.
- За приготвянето на соса в купичка се смесва захарта, пилешкия бульон, соевия сос, чили олиото, сусамовото олио и се разбърква добре.
- В сгорещена мазнина се запържват за кратко нарязаните на ситно лук, чесън, чушле и джинджифил.
- Добавя се каймата и се разбърква непрекъснато докато си промени цвета.
- Прибавя се отцедените вермицели и соса.
- Разбърква се добре, и след като се свали от огъня се поръсва с малко пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар