петък, 15 май 2020 г.

Салата с аншоа и бели аспержи



Продукти:

салата "Айсберг"
бели аспержи от консерва
сварени яйца
авокадо
аншоа

за соса:

2 кисели краставички
1 с. л. каперси
1-2 с. л. лук
1 сварено яйце
1 к. л. едрозърнеста горчица
3-4 с. л. майонеза

Приготвяне:

  • За приготвянето на соса в подходящ съд се слагат нарязаните кисели краставички, лука, яйцето, каперсите и се пасира, докато се получи хомогенна смес.
  • Добавя се горчицата, майонезата и се разбърква.
  • Салатата се измива, отцежда и се нарязва.
  • Прибавят се нарязаните аспержи, яйца, авокадото и аншоата.
  • Салатата се овкусява със соса и се разбърква.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар