Продукти:
салата "Айсберг"
бели аспержи от консерва
сварени яйца
авокадо
аншоа
за соса:
2 кисели краставички
1 с. л. каперси
1-2 с. л. лук
1 сварено яйце
1 к. л. едрозърнеста горчица
3-4 с. л. майонеза
Приготвяне:
- За приготвянето на соса в подходящ съд се слагат нарязаните кисели краставички, лука, яйцето, каперсите и се пасира, докато се получи хомогенна смес.
- Добавя се горчицата, майонезата и се разбърква.
- Салатата се измива, отцежда и се нарязва.
- Прибавят се нарязаните аспержи, яйца, авокадото и аншоата.
- Салатата се овкусява със соса и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар