Продукти:
100 г. нахут
130 г. просо
1 морков
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
200 г. бекон
1 ч. л. червен пипер
чубрица
олио
Приготвяне:
- Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На следващия ден се сварява.
- Бекона се нарязва и се пържи, докато се зачерви.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън и моркова нарязан на кръгчета.
- След това се добавя просото, нахута, бекона и се разрежда се с водата от нахута.
- Прибавя се чубрицата, сол на вкус и се вари до готовност.
- Малко преди ястието да се свали от огъня се залива със запържения в малко олио червен пипер.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар