вторник, 19 май 2020 г.

Просо с нахут и бекон



Продукти:

100 г. нахут
130 г. просо
1 морков
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
200 г. бекон
1 ч. л. червен пипер
чубрица
олио

Приготвяне:

  • Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На следващия ден се сварява.
  • Бекона се нарязва и се пържи, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън и моркова нарязан на кръгчета.
  • След това се добавя просото, нахута, бекона и се разрежда се с водата от нахута.
  • Прибавя се чубрицата, сол на вкус и се вари до готовност.
  • Малко преди ястието да се свали от огъня се залива със запържения в малко олио червен пипер. 


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар