събота, 23 май 2020 г.

Гевречета със сметана



Продукти:

260 г. брашно
125 мл. сметана за разбиване
1 яйце
70 г. захар
1 к. л. бакпулвер
щипка сол
настъргана лимонова кора

олио
захар за овалване


Приготвяне:

  • В купа се смесва брашното, захарта, солта и бакпулвера.
  • Добавя се лимоновата кора, сметаната, яйцето и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 15 минути.
  • От тестото се късат парчета с големината на орех, разтеглят се и в средата се прави дупка. 
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто.
  • Гевречетата се отцеждат върху хартия, и докато са още топли се овалват в захар. 


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар