Продукти:
260 г. брашно
125 мл. сметана за разбиване
1 яйце
70 г. захар
1 к. л. бакпулвер
щипка сол
настъргана лимонова кора
олио
захар за овалване
Приготвяне:
- В купа се смесва брашното, захарта, солта и бакпулвера.
- Добавя се лимоновата кора, сметаната, яйцето и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
- Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 15 минути.
- От тестото се късат парчета с големината на орех, разтеглят се и в средата се прави дупка.
- Пържат се в сгорещено олио до златисто.
- Гевречетата се отцеждат върху хартия, и докато са още топли се овалват в захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар