Продукти:
475 г. брашно
25 г. брашно интеграл
330 г. хладка вода
10 г. сол
5 г. мая
150 г. сусам
Приготвяне:
- Маята се размива във водата.
- В купа се смесва брашното, солта и водата.
- Разбърква се добре, докато се получи хомогенна лепкава смес и се оставя да почине 5 минути.
- След това тестото се разтяга и се сгъва няколко пъти.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник.
- На следващия ден тестото трябва да е удвоило обема си, ако не е се оставя 1 час на стайна температура.
- След това тестото се изсипва върху набрашнена повърхност, оформя се правоъгълник и се разделя на две части.
- Всяка франзела се намазва с вода, овалва се в сусам и се усуква.
- Франзелите се слагат в тава покрита с хартия за печене и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
- Пекат се 10 минути в предварително загряна на 240°С фурна, в която е сложена купичка с вода.
- След това водата се маха и се пекат още 25 минути на 220°С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар