Продукти:
600 г. нарязано агнешко месо с кокал
1/2 морков
1 ск. чесън
1/2 гл лук
1 щипка кимион
1 бахар
4 зърна черен пипер
1 с. л. краве масло
олио
за заливката:
200 г. кисело мляко
1 жълтък
1 с. л. брашно
100 мл. бульон
червен пипер
Приготвяне:
- Месото се запържва в мазнината, докато придобие златист цвят.
- Добавя се цялата необелена скилидка чесън и нарязаните на едро лук и морков.
- След няколко минути се прибавя черния пипер, бахара, кимиона и се залива с вода, колкото да покрие продуктите.
- Вари се на тих огън до готовност на месото.
- Свареното месо се отцежда и се нарежда в тава.
- За приготвянето на заливката се разбиват киселото мляко, брашното, жълтъка и 100 мл. бульон от месото, докато се получи еднородна смес без бучки.
- Месото се залива с получената смес, поръсва се с червен пипер и се пече на 220°С около 30 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар