събота, 16 май 2020 г.

Елбасан тава




Продукти:

600 г. нарязано агнешко месо с кокал
1/2 морков
1 ск. чесън
1/2 гл лук
1 щипка кимион
1 бахар
4 зърна черен пипер
1 с. л. краве масло
олио

за заливката:

200 г. кисело мляко
1 жълтък
1 с. л. брашно
100 мл. бульон

червен пипер

Приготвяне:

  • Месото се запържва в мазнината, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се цялата необелена скилидка чесън и нарязаните на едро лук и морков.
  • След няколко минути се прибавя черния пипер, бахара, кимиона и се залива с вода, колкото да покрие продуктите.
  • Вари се на тих огън до готовност на месото.
  • Свареното месо се отцежда и се нарежда в тава.
  • За приготвянето на заливката се разбиват киселото мляко, брашното, жълтъка и 100 мл. бульон от месото, докато се получи еднородна смес без бучки.
  • Месото се залива с получената смес, поръсва се с червен пипер и се пече на 220°С  около 30 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар