Продукти:
300 г. ориз
300 г. бейби калмари
6 скариди
1 гл. лук
2 ск. чесън
150 г. смлян домат от консерва
12 г. мастило от сепия
750 мл. рибен бульон
зехтин
Приготвяне:
- Калмарите и скаридите се почистват, измиват и нарязват.
- В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавят се калмарите, домата и се разбърква непрекъснато, докато водата се изпари.
- Прибавя се ориза, скаридите и се разбърква още 2-3 минути за да се смесят ароматите.
- Накрая се добавя мастилото от сепия, горещия бульон и се вари на тих огън до готовност на ориза.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар