Продукти:
400 г. филе от морски дявол
180 г. микс от замразени гъби
1/2 гл. лук
2 с. л. пържен домат от консерва
15 мл. бренди
1 кубче бульон от месо
300 мл. вода
черен пипер
девисил
брашно
1 филийка от франзела от предния ден
1 ск. чесън
4 лешника
1 стръкче магданоз
зехтин
Приготвяне:
- Рибата се поръсва със сол и черен пипер и се оставя да престои 5-10 минути.
- В сгорещен зехтин се запържват цялата скилидка чесън, хляба, лешниците и магданоза и след това се скълцват.
- Филетата се овалват в брашно, пържат се за кратко от двете страни и се изваждат.
- В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато се карамелизира.
- Към него се добавя домата, натрошения бульон и брендито.
- След като алкохола се редуцира се прибавя водата и гъбите.
- След няколко минути се добавя скълцаната смес, рибата и нарязан на ситно дивисил.
- Яхнията се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар