петък, 29 май 2020 г.

Яхния с морски дявол и гъби



Продукти:


400 г. филе от морски дявол

180 г. микс от замразени гъби
1/2 гл. лук
2 с. л. пържен домат от консерва
15 мл. бренди
1 кубче бульон от месо
300 мл. вода
черен пипер
девисил
брашно
1 филийка от франзела от предния ден
1 ск. чесън
4 лешника
1 стръкче магданоз
зехтин

Приготвяне:



  • Рибата се поръсва със сол и черен пипер и се оставя да престои 5-10 минути.
  • В сгорещен зехтин се запържват цялата скилидка чесън, хляба, лешниците и магданоза и след това се скълцват.
  • Филетата се овалват в брашно, пържат се за кратко от двете страни и се изваждат.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато се карамелизира.
  • Към него се добавя домата, натрошения бульон и брендито.
  • След като алкохола се редуцира се прибавя водата и гъбите.
  • След няколко минути се добавя скълцаната смес, рибата и нарязан на ситно дивисил.
  • Яхнията се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти и се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар