Продукти:
2 ч. овесени ядки( 200 г.)
1 ч. ( 275 мл.) вода
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 морков
1 зелена чушка
магданоз
подправки за месо
2-3 с. л. галета
олио
Приготвяне:
- В купа се смесват овесените ядки и водата и се оставят да престоят около 1 час.
- След това към овесените ядки се добавя пасирания чесън, настъргания морков, нарязаните на ситно лук, чушка и магданоз, подправките за месо и сол на вкус.
- Сместа се омесва добре, и ако е необходимо се добавят няколко лъжици галета.
- Оформят се кюфтета, който се пържат в сгорещена мазнина по 4 минути от всяка страна.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар