петък, 29 май 2020 г.

Пълнени чушки на фурна- мама



Продукти:

5 чушки
300 г. кайма
1 гл. лук
1 шепа ориз
1 морков
1 яйце
30 мл. бяло вино
подправки за месо
чубрица

за соса:

300 г. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. брашно
копър

Приготвяне:

  • Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семената.
  • Каймата се омесва с яйцето, бялото вино и подправките.
  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук и настъргания морков.
  • Добавя се каймата, ориза и се разбърква, докато стане на трохи.
  • Прибавят се 50 мл. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато водата се изпари.
  • Чушките се пълнят с охладената смес и се нареждат в намазнета тава.
  • Налива се вода до половината от височината на чушките.
  • Пекат се в умерена фурна около 45 минути, като по средата на печенето се обръщат.
  • Фурната се изключва и се заливат с предварително разбитите яйца, кисело мляко, брашно и копър.
  • Връщат се в изключената фурна и след 1 минута се изваждат.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар