Продукти:
5 чушки
300 г. кайма
1 гл. лук
1 шепа ориз
1 морков
1 яйце
30 мл. бяло вино
подправки за месо
чубрица
за соса:
300 г. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. брашно
копър
Приготвяне:
- Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семената.
- Каймата се омесва с яйцето, бялото вино и подправките.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук и настъргания морков.
- Добавя се каймата, ориза и се разбърква, докато стане на трохи.
- Прибавят се 50 мл. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато водата се изпари.
- Чушките се пълнят с охладената смес и се нареждат в намазнета тава.
- Налива се вода до половината от височината на чушките.
- Пекат се в умерена фурна около 45 минути, като по средата на печенето се обръщат.
- Фурната се изключва и се заливат с предварително разбитите яйца, кисело мляко, брашно и копър.
- Връщат се в изключената фурна и след 1 минута се изваждат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар