Продукти:
500 г. картофи
1/4 стрък праз лук
150 г. варено пушена сланина
2- 3 кисели краставички
5 яйца
сирене
чубрица
олио
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода.
- След като се се охладят се обелват и нарязват на кубчета.
- В малко мазнина се запържва нарязаният на ситно праз лук, докато омекне.
- Към него се добавя нарязаната сланина и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
- Картофите се слагат в намазнена тава, върху тях се разпределят праза, сланината и нарязаните кисели краставички.
- Поръсва се с малко сол и чубрица, натрошеното сирене и се изсипват леко разбитите яйца.
- Пече се в силна фурна, докато се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар