Продукти:
200 г. вермицели
2 яйца
1 обезкостено пилешко бутче
1 ч. замразени скариди
150 г. зеле
1/4 червена чушка
1 морков
1 стрък пресен лук
2 ск. чесън
3 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. захар
1 ч. л. къри
олио
Приготвяне:
- Вермицелите се накисват в гореща вода според инструкцията на опаковката.
- Яйцата се пържат в малко мазнина, като се разбъркват за да станат на късчета.
- В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържва нарязаното месо. Малко преди да придобие златист цвят се добавят и скаридите. Пържи се още 1- 2 минути и се изваждат в чиния.
- В същата мазнина се пържи нарязаното на ивици зеле и чесъна.
- Добавят се отцедените вермицели, кърито, соевия сос, захарта и се разбърква добре.
- Прибавят се нарязаните на ивици чушка, морков и лук, месото, скаридите и яйцата.
- Разбърква се още 2- 3 минути и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар