петък, 29 май 2020 г.

Вермицели с пилешко и скариди




Продукти:

200 г. вермицели
2 яйца
1 обезкостено пилешко бутче
1 ч. замразени скариди
150 г. зеле
1/4 червена чушка
1 морков
1 стрък пресен лук
2 ск. чесън
3 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. захар
1 ч. л. къри
олио

Приготвяне:

  • Вермицелите се накисват в гореща вода според инструкцията на опаковката.
  • Яйцата се пържат в малко мазнина, като се разбъркват за да станат на късчета.
  • В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържва нарязаното месо. Малко преди да придобие златист цвят се добавят и скаридите. Пържи се още 1- 2 минути и се изваждат в чиния.
  • В същата мазнина се пържи нарязаното на ивици зеле и чесъна.
  • Добавят се отцедените вермицели, кърито, соевия сос, захарта и се разбърква добре.
  • Прибавят се нарязаните на ивици чушка, морков и лук, месото, скаридите и яйцата.
  • Разбърква се още 2- 3 минути и се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар