Продукти:
4 тортили
250 г. спанак
1/ 2 гл. лук
1 ск. чесън
3-4 с. л. заквасена сметана( крема сирене)
4 триъгълни топени сиренца
100 г. царевица от консерва
1/2 кубче пилешки бульон
прясно сирене
4 слайса кашкавал
олио
кашкавал за поръсване
краве масло за намазване
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва на бавен огън, докато омекне.
- Кън него се добавя нарязания на ситно чесън и спанака.
- След като спанака омекне се добавят нарязаните топени сиренца, царевицата, заквасената сметана и натрошения пилешки бульон.
- Разбърква се, докато сиренето се разтопи и се сваля от огъня.
- Всяка тортила се намазва от двете страни с разтопено краве масло.
- Слага се част от плънката със спанак, натрошеното прясно сирене, слайс кашкавал и се прегъва на две.
- Тортилите се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се поръсват с настърган кашкавал.
- Пекат се на 220°С , докато придобият златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар