Продукти:
200 г. паста
200 г. суров бекон
100 г. пушена сланина
350- 400 г. нарязани домати от консерва
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
1 к. л. лют пипер на люспи
щипка захар
чубрица
магданоз
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Пастата се сварява според указанието на опаковката.
- В сгорещено олио се запържва нарязаното на ивици месо и сланината.
- В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
- Добавя се бялото вино, доматите, пипера на люспи и захарта.
- След като соса се сгъсти се прибавя месото, сланината, чубрицата, нарязания на ситно магданоз и след няколко минути се сваля от огъня.
- Отцедената паста се смесва с доматения сос и се поръсва с черен пипер.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар