Продукти:
8 артишока
1/2 лимон
1 ч. л. брашно
1 с. л. олио
4 слайса бекон
за паниране:
140 мл. бира
100 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол
жълт оцветител
1 с. л. лимонов сок
Приготвяне:
- В тенджера се слага изстисканият сок и кората от лимона, брашното, водата, олиото, сол и се разбърква.
- Добавя се почистения артишок и се вари около 15- 20 минути.
- Артишока се отцежда от водата и в сърцевината му се слагат няколко парченца бекон.
- За панировката се смесва бирата, брашното, бакпулвера, лимоновия сок, малко сол и жълт оцветител и се разбърква добре.
- Артишока се потапя в панировката и се пържи в сгорещена мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар