неделя, 20 май 2018 г.

Омлет на фурна



Продукти:

5 яйца
150 мл. прясно мляко
1/2 гл. лук
зелена чушка
червена чушка
3-4 гъби
180 г. кренвирши
1-2 домата
100 г. сирене
копър
чубрица

Приготвяне:

  • Яйцата се разбиват с малко сол, прясно мляко и натрошеното сирене.
  • В тиган със загряна мазнина се запържват почистените и нарязани лук, чушки, гъби и кренвиршите.
  • Разбърква се няколко минути, докато зеленчуците омекнат и се прибавят обелените и нарязани на ситно домати, копъра и чубрицата.
  • Сместа се прехвърля в тава и се залива с яйчената смес.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар