Продукти:
1/ 2 кутия канелони
150 г. бекон
1 морков
1/2 зелена чушка
1/4 червена чушка
2- 3 гъби
1/4 стрък праз лук
1 стрък пресен лук
2 с. л. пържен домат
1-2 с. л. галета
черен пипер
олио
пържен домат да покрие дъното на тавата
за бешамела:
500 мл.прясно мляко
30 г. краве масло
30 г. брашно
2 слайса сирене "Чедър"
кашкавал
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чушки, гъби, бекон и настъргания морков.
- Бешамела се приготвя, като кравето масло се загрява и в него се запържва брашното.
- Изсипва се млякото и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Добавя се сиренето, сол на вкус и се сваля от огъня.
- При запържените бекон и зеленчуци се добавят 2 с. л. пържен домат, 2 с. л. бешамел, галетата, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
- Дъното на тавата се покрива с пържен домат.
- Отгоре се нареждат напълнените канелони и се покрива с бешамел.
- Поръсва се с настърган кашкавал и се пече, в предварително загряна на 220°С фурна, докато се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар