понеделник, 30 март 2020 г.

Орекиете със спанак, сметана и сирене" Горгонзола"




Продукти:

за тестото:

2 яйца
200 г. брашно
1/2 ч. л. сол

за соса:

2-3 ск. чесън
150 г. спанак
200 мл. сметана
100 г. сирене " Горгонзола"
1 к. ч. орехи
черен пипер
пармезан
олио

Приготвяне:

  • Брашното се пресява със солта, в средата му се прави кладенче и се чукват яйцата.
  • С помощта на вилица яйцата се разбъркват, като се взема част от брашното, докато се поеме напълно.
  • Замесва се гладко и еластично тесто, което не трябва да лепи.
  • Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да пачива за 30 минути в хладилник.
  • След това тестото се разделя на 3 топки от 100 г.
  • От всяка се оформя цилиндър с диаметър около 2 см. и се нарязва на кръгчета.



  • Всяко кръгче се притиска леко с дланта на ръката или с палец, така че да оформи орекиете( ушенце).
  • Пастата се оставя да изсъхне върху набрашнена повърхност около 25 минути.


  • За приготвянето на соса се запържва нарязаните на ситно скилидки чесън и спанака.
  • След като спанака омекне се добавят нарязаните орехи, сиренето и сметаната.
  • Орекиетите се сваряват за 2 минути в подсолена вряща вода.
  • Отцеждат се, добавят се към соса и след 2-3 минути се сваля от огъня.
  • Поръсва се с черен пипер и настърган пармезан.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар