Продукти:
за тестото:
2 яйца
200 г. брашно
1/2 ч. л. сол
за соса:
2-3 ск. чесън
150 г. спанак
200 мл. сметана
100 г. сирене " Горгонзола"
1 к. ч. орехи
черен пипер
пармезан
олио
Приготвяне:
- Брашното се пресява със солта, в средата му се прави кладенче и се чукват яйцата.
- С помощта на вилица яйцата се разбъркват, като се взема част от брашното, докато се поеме напълно.
- Замесва се гладко и еластично тесто, което не трябва да лепи.
- Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да пачива за 30 минути в хладилник.
- След това тестото се разделя на 3 топки от 100 г.
- От всяка се оформя цилиндър с диаметър около 2 см. и се нарязва на кръгчета.
- Всяко кръгче се притиска леко с дланта на ръката или с палец, така че да оформи орекиете( ушенце).
- Пастата се оставя да изсъхне върху набрашнена повърхност около 25 минути.
- За приготвянето на соса се запържва нарязаните на ситно скилидки чесън и спанака.
- След като спанака омекне се добавят нарязаните орехи, сиренето и сметаната.
- Орекиетите се сваряват за 2 минути в подсолена вряща вода.
- Отцеждат се, добавят се към соса и след 2-3 минути се сваля от огъня.
- Поръсва се с черен пипер и настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар