неделя, 7 февруари 2021 г.

Пангасиус със синьо сирене на фурна



Продукти:

3 филета от пангасиус
1 стрък праз лук
4 с. л. сладко- кисели моркови от консерва
500 мл. сос " Бешамел"
100 г. синьо сирене
шарен пипер
сол
зехтин

Приготвяне:
  • Праза се нарязва на ивички и се запържва в малко мазнина, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се отцедените моркови, разбърква се 1- 2 минути и се сваля от огъня.
  • Рибата се поръсва от двете страни със сол и шарен пипер.
  • Двата края на всяко филе се сгъват, така че да се получи джобче и се нареждат в тава.
  • Във всяко джобче се слага част от запържените праз и моркови.


  • Поръсва се с натрошено сирене и се залива със сос " Бешамел".


  • Пече се 180°С около 20- 30 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар