сряда, 10 февруари 2021 г.

Какаово руло с киви



Продукти:

6 яйца
80 г. захар
90 г. брашно
30 г. натурално какао
1 ч. л. бакпулвер

за пълнежа:

200 мл. сметана за разбиване
2- 3 с. л. пудра захар
1 киви

за глазурата:

100 г. шоколад
1-2 с. л. прясно мляко
25 г. краве масло
1 ч. л. олио
1 с. л. мед
кокосови стърготини

Приготвяне:
  • Фурната се загрява предварително на 180°С.
  • Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар, докато побелеят.
  • Добавя се брашното пресято с какаото и бакпулвера.
  • Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. След това се прибавят към сместа с жълтъците.
  • Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тава с размер 25х35 см. 
  • С помощта на шпатула се заглажда и се пече 10-12 минути.
  • Готовия блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене, навива се на руло и се оставя да изстине.
  • Сметаната се разбива на сняг заедно с пудрата захар.
  • Рулото се развива, намазва се със сметаната, поръсва се с обеленото и нарязано на кубчета киви и отново се навива на руло.
  • За приготвянето на глазурата на водна баня се разтопява шоколада заедно с маслото, олиото и меда.
  • Рулото се намазва с разтопения шоколад и се поръсва с кокосови стърготини.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар