сряда, 10 февруари 2021 г.

Бадемови сладки



Продукти:

250 г. обелени бадеми
250 г. захар
2 белтъка
захаросани череши
пудра захар

Приготвяне:
  • Бадемите и захарта се смилат в блендер, докато станат на брашно.
  • Към тях се добавят белтъците и се разбива още няколко секунди, докато се получи меко лепнещо тесто.
  • От получената смес се оформят топчета с големината на орех.
  • Овалват се в пудра захар и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Върху всяко топче се слага череша и се оставят за 30 минути в хладилник.
  • След това се пекат в предварително загряна на 180°С фурна около 12- 15 минути.
* Рецептата е адаптирана от тук 


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар