неделя, 28 февруари 2021 г.

Канелони с карфиол и кайма



Продукти:

1/ 2 кутия канелони
1/ 4 гл. карфиол
150 г. кайма
1 ск. чесън
1/ 4 гл. лук
подправки за месо
олио

за бешамела:

500 мл. прясно мляко
30 г. краве масло
30 г. брашно

кашкавал

Приготвяне:
  • Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се запържват на бавен огън, докато придобият златист цвят.
  • Към тях се добавя каймата и нарязания на ситно карфиол.
  • Прибавят се подправките, сол на вкус и се разбърква, докато каймата се зачерви.
  • Бешамела се приготвя, като кравето масло се загрява и в него се запържва брашното.
  • Изсипва се млякото и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • При запържените кайма и карфиол се добавят 4 с. л. бешамел и се разбърква.
  • С получената смес се пълнят  канелоните.
  • Половината бешамел се изсипва в тава.
  • Отгоре се нареждат напълнените канелони и се покрива с бешамел.
  • Поръсва се с настърган кашкавал и се пече, в предварително загряна на 220°С фурна, докато се зачерви.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар