сряда, 10 февруари 2021 г.

Яребици с шоколадов сос

 


Продукти:

2 яребици

1 гл. лук

25 мл. оцет

1 дафинов лист

риган

черен пипер

1 к. л. вегета

1 кубче пилешки бульон

4 г. черен шоколад

зехтин


Приготвяне:

  • Яребиците се разрязват на две по дължина и се запържват в сгорещена мазнина.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Връща се месото и се добавят подправките, оцета и бульона.
  • Долива се вода, колкото да се покрият продуктите и се оставя да къкри на тих огън около 1 час.
  • Малко преди да се свали от огъня се добавя шоколада.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар