понеделник, 8 февруари 2021 г.

Паеля с октопод, скариди и миди

 


Продукти:

2 ч. ориз

4 сварени пипала от октопод

15- 16 варени черни миди

12- 14 скариди

100 г. обезсолена треска

1/2 зелена и червена чушка

1 с. л. пържен домат от консерва

6- 7 нишки шафран

жълт оцветител


за бульона:

главите и люспите от скаридите

1 ск. чесън

1/ 2 зелена чушка

1 с. л. пържен домат от консерва

1 кубче рибен бульон

Приготвяне:

  • В сгорещен зехтин се запържват люспите и главите на скаридите, цялата необелена скилидка чесън и нарязаната на едро чушка.
  • Към тях се добавя домата, 6 ч. от водата в която е сварен октопода, рибния бульон, и след като заври се оставя да къкри на тих огън, около 5 минути.
  • В широка тава се запържват нарязаните на ситно чушки, докато омекнат.
  • Добавя се домата, шафрана и 2- 3 минути след това ориза и оцветителя.
  • Прибавя се нарязания октопод и прецедения бульон.
  • Вари се 5 минути на силен огън, след това огъня се намалява.
  • Малко преди  ориза да е готов се добавя нарязаната риба, скаридите, мидите и се вари до готовност.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар