неделя, 7 февруари 2021 г.

Чушленцата на Йоли



Продукти:

15- 16 люти чушлета
3- 4 с. л. олио
1 ч. л. захар
2 с. л. оцет
1 ск. пасиран чесън
1 ч. л. сол

1 к. л. червен пипер

за соса:

1 ч. ч. кисело мляко
1- 2 ск. пасиран чесън
копър
магданоз
сол

Приготвяне:
  • За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, чесъна, нарязаните на ситно копър и магданоз, сол на вкус и се разбърква.
  • Чушлетата се измиват, подсушават и се пробождат на няколко места с клечка за зъби или нож, за да не се пукнат при пърженето.
  • Пържат се в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
  • Към края на пърженето се добавя захарта, солта, оцета и чесъна.
  • Чушлета се изваждат в чиния, а в останалата мазнина за кратко се запържва червения пипер.
  • Чушлетата се заливат със соса и с олиото с червения пипер.

Източник: Вкусно с Йоли



  Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар