неделя, 7 февруари 2021 г.

Хрупкави крилца на фурна

 


Продукти:

500 г. пилешки крилца
2 с. л.соев сос
1 к. л. унисос
сока от 1/ 2 лимон
1/ 2 к. л. сушен чесън
подправки за пиле

1 яйце
1 к. л. червен пипер
равни части панко или галета( 3/ 4 к. ч. ) и натрошен корнфлейкс( 3/ 4 к. ч.)
зехтин

Приготвяне:
  • В купа се смесват сока от лимона, унисоса, соевия сос, чесъна и подправките за пиле.
  • Добавят се крилцата и се разбърква добре.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник.
  • Панкото се смесва с корнфлейкса и червения пипер.
  • Крилцата се потапят в разбито яйце и се овалват в сместа с корнфлейкса.
  • След това се слагат в тава покрита с хартия за печене и се поръсват със зехтин.
  • Пекат се в предварително загряна на 220°С фурна около 30- 35 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар