понеделник, 8 февруари 2021 г.

Пилешко руло с яйца и печени чушки

 


Продукти:

1 обезкостено пиле

3 сварени яйца

6 печурки

100 г. печени червени чушки

6 слайса бекон

6 слайса кашкавал

подправки за месо

къри

зехтин


Приготвяне:

  • Печурките се пържат в малко сгорещен зехтин и след това се смилат.
  • Пилешкото месо се начуква за да се получи парче с еднаква дебелина.
  • Поръсва се от двете страни с подправките за месо, кърито, сол на вкус и се слага с кожата надолу.
  • Нареждат се бекона, смлените гъби, кашкавала, чушките и яйцата.
  • Завива се на стегнато руло и се връзва с конец.
  • Рулото се слага в намазнена тава с малко вода и цялата леко смачкана скилидка чесън.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече 1 час на 200°С .
  • След това фолиото се маха и се пече още 15- 20 минути на 220°С , докато рулото се зачерви, като от време на време се облива със соса от печенето.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар