сряда, 10 февруари 2021 г.

Руло с ябълки



Продукти:

850 г. ябълки
1 1/ 2 ч. л. канела
4 с. л. захар
1 щипка сушена мента
сока от 1/ 2 лимон

за блата:

5 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер

захар и канела за поръсване на рулото

Приготвяне:
  • Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде.
  • След това се изстискват от сока и се смесват със захарта, канелата, ментата и лимоновия сок.
  • Разпределят се равномерно в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х 38см.
  • За приготвянето на блата яйцата се разбиват със захарта.
  • Към тях се добавя пресятото с бакпулвера брашно и се разбърква добре.
  • Получената смес се изсипва върху ябълките и се заглажда.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна 10- 12 минути.
  • След като блата се извади от фурната се обръща върху хартия за печене поръсена  със захар и канела и се навива на руло.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар