неделя, 28 февруари 2021 г.

Супа яйла

 


Продукти:

140 г. ориз

375 г. кисело мляко

5 чаши с вода( 1 чаша 160 мл.)

1 жълтък

1 с. л. брашно

лимонов сок

1 с. л. краве масло

1 с. л. сушен джоджен


Приготвяне:

  • Брашното се смесва с киселото мляко, жълтъка, лимонов сок и сол на вкус и се разбърква добре.
  • Ориза се сварява с 5 чаши вода.
  • След това се добавя при непрекъснато разбъркване към сместа с киселото мляко.
  • Оставя се да къкри на тих огън 5- 10 минути.
  • В малък тиган се запържват маслото и джоджена и се изсипват в готовата супа.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар